Leta i den här bloggen

onsdag 17 oktober 2018

26 år vid makten i Tierp. Största framgång en viadukt!

Vänner 
Själv har jag inte besökt Tierp på många många år men om invånarna där har de politiker de förtjänar lär inte ens böner från kända tv-pastorer i USA vara till någon större hjälp. Nu har Tierps starka man avgått men http://unt.se/nyheter/tierp/efter-26-ar-tackar-han-for-sig-5087232.aspx 
 UNT från den 24 09 2018 ger en målande bild över Bengt- Olov Eriksson 26 år långa styre. Han kommenterar själv sina största framgångar så här.
   
“Ojoj det är svårt att lyfta fram några speciella frågor. Det är så mycket som varit viktigt för Tierps utveckling. Efter lite funderande säger han östra och västra porten in till Tierp samt järnvägsviadukten inne i Tierps Köping.”
         
Efter 26 år har han drivit igenom en järnvägsviadukt. Begreppet  betongsosse fick plötsligt ett ansikte. Bengt Olov Eriksson. Man ska inte förringa det dagliga arbetet i en liten kommun men något bättre måste man ju kunna kräva som svar, att ha en uppstoppad mumie som ordförande för kommunen hade varit billigare och av svaret att döma hade få märkt något skillnad rent resultatmässigt.
     
Intervjun fortsätter med att några andra “höjdpunkter” Tierp betalade 8,5 miljoner kronor för att ha namnet Tierp på Tierp arena. “Det var ett bra byte och sponsorsatsningen som är på 15 år har satt Tierp på kartan nationellt och internationellt” säger Bengt Olov Eriksson. Han visar upp samma attityd som andra liknande småpåvar runt om i landet och tror att varumärken och  marknadsföring är väl använda pengar. Det är det inte. Har kommunen en bra produkt kommer den locka folk oavsett vad den heter. Jag lovar det är ingen som kommer flytta eller besöka Tierp på grund av att arenan namnet Tierp. Mer om själva arenan i ett framtida inlägg. 

I en UNT-artikel från 2018-09-19 http://unt.se/nyheter/tierp/den-med-hogsta-budet-far-inte-kopa-bostadshus-5081346.aspx kommer nya exempel på ovarsamhet med skattebetalarnas pengar. 
Det visar sig nämligen att det företag som lagt det högsta budet att köpa några fastigheter från 1700-talet inte fick köpa. Istället sålde Tierpsbyggen till ett lokalt fastighetsföretag Jumpher fastighetsförvaltning AB som bjöd  10 miljoner 20 tusen kronor alltså 10,02 miljoner tror jag det skrivs.Jämfört med AB HEM som bjöd 10,6 miljoner vilket innebär 580 000 som skattebetalarna skulle kunna få till godo.
Skälen som anförs av Bengt Olov Eriksson är det stora kulturhistoriska värde som byggnaderna har. Där ger jag honom till viss del rätt, fina gamla miljöer som vårdas och tas om hand kan ha ett större värde en enbart monetära (även om det inte är förenligt med många nyliberala tänkare där cash är allt). MEN. AB Hem är ett fastighetsföretaget som enligt artikeln specialiserat sig på att jobba med kulturhistoriska hus. Det verkar alltså inte vilja vara ett företag som ska riva längorna utan som tvärtom verkar väldigt kompetenta att bevara just den kulturhistoriska värden som Bengt Olov Eriksson verkar så rädd om ändå får dem inte köpa trots att dem betalar mer. Luktar död fisk och mygel lång väg, låt oss hoppas att AB Hem överklagar.  

Se där 9,8 miljoner som de prövade Tierp-borna kunde ha gjort något roligare för. 

DTM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar